Японська кухня відкрилася нам відносно недавно, але вже встигла завоювати нашу любов. Японська кухня, мабуть, найоригінальніша кухня світу внаслідок політики культурного ізоляціонізму цієї країни, яка тривала практично до середини 20 століття. Японська кухня не схожа навіть на інші азіатські кухні, особливості японської кухні, це мінімальна обробка продуктів, використання тільки свіжих продуктів, маленькі порції, сезонність страв. Страви японської кухні є здоровою їжею, оскільки продукти для японської кухні повинні бути сирими або напівсирими, і обов’язково свіжими. Не варто думати, що японська кухня годиться тільки для ресторану. Японська кухня в домашніх умовах при певному навику і наявності спеціальних кухонного приладдя легко реалізована. Тепер поговоримо про основні страви, які пропонує нам японська кухня. Суші-рис зі свіжою рибою. Є кілька видів суші. Нігірісуші — стиснуті руками. Багатьом більш відомі інші суші, які відразу приходять на розум, коли згадується японська кухня. Роли або макісуші — це Суші, загорнуті в пластинки пресованих водоростей. Салати японської кухні зазвичай грунтуються на поєднанні морепродуктів і свіжих овочів. Але салати японської кухні бувають не тільки з них, в меню японської кухні можна зустріти чимало салатів з сиром тофу, грибами шиітаке.

Слід зауважити, що японська кухня і японські кухарі приділяють підвищену увагу оформленню страв. На думку японців, їжа повинна доставляти не тільки тілесну, а й духовну, естетичну насолоду. Таким ставленням до страв славиться японська кухня. Фото страв японської кухні краще вивчити заздалегідь. Загалом, не така вже вона і складна, ця японська кухня. Рецепти з фото, які зробите ви, будуть предметом вашої гордості і звичайно допоможуть початківцям кулінарам.

40 хв4
Японський суп рамен в домашніх умовах виходить неймовірно насиченим, ароматним та поживним. Якщо ви цінуєте страви з азіатських мотивів, то обов’язково спробуйте приготувати частування
пишні оладки на молоці
40 хв5
Абсолютно точно: оладки повинні бути пишними. Що з ними тільки не роблять, щоб цього домогтися! І часом навіть іноді переборщують з кількістю розпушувача і соди. Однак пишні оладки...
Заправка з соєвого соусу, меду і оцту по-японськи
5 хв1
Це неймовірно проста в приготуванні заправка – вам потрібно просто змішати 4 її складових, причому навіть не потрібно якоїсь певної точності, не потрібно виміряти грами.
японський бісквіт для торта без розпушувача
2 год 0 хв
Це просто неймовірно повітряний бісквіт. Він відмінно тримає форму і як не можна краще підходить для тортів. Більш того, він неймовірно смачний – такий бісквіт можна просто їсти...
Куряча печінка з мандаринами
25 хв5
В Японії цитрусові ростуть майже по всій території і мандарини займають перше місце. У цій країні фрукти в особливій пошані, адже вони відіграють важливу роль в її культурі....
15 хв2
Багато любителів японської кухні неодноразово пробували в кафе і ресторанах страви з японською локшиною «Соба» з гречаного борошна і багатьох зацікавило, а як її правильно варити, щоб використовувати.
По популярності суп місо серед жителів країн Азії – на другому місці після рису. Блюдо володіє незвичайними властивостями, надають йому особливу супер-силу. Детальніше про те, чим корисний, і.
запечені роли рецепти
45 хв
Запечені роли, приготовані за покроковим рецептом з фото в домашніх умовах, — прекрасний варіант для вечірнього вечері. Роблять їх з різними інгредієнтами і соусами.