Курка алла путанеска (Pollo alla puttanesca) – швидка італійська страва з курки. Готується за тим же принципом, що і страва з незвичайною легендою «Спагетті алла путанеска» , тобто нашвидкуруч, з додаванням протертих томатів, оливок та каперсів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 250 гр.
- Помідор 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Оливки 5 ст. л.
- Каперси 2 ст. л.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Куряче філе вимити, просушити та нарізати на невеликі шматочки.
- Обваляти кожен шматочок у борошні, струсивши зайве борошно.
- Подрібнити цибулю та часник і обсмажити у сковороді з оливковою олією до золотистого кольору.
- Помідори очистити від шкірки. Дрібно нарізати м’якоть, видаливши насіння. Додати помідори до сковороди до цибулі.
- Каперси промити водою, просушити і злегка роздавити, оливки нарізати на кільця або половину. Додати до сковороди до помідорів. Додати сіль та чорний перець, туди ж додати шматочки курячого філе.
- Тушкувати до готовності курячого філе. Якщо соус стане дуже густим, можна додати води.
- Перед подачею курку алла плутанина можна посипати подрібненою свіжою петрушкою.