Замість покупної ковбаси і сосисок сумнівної якості давно використовую в їжу домашню буженину і рулети власного приготування. Ароматне і ніжне м’ясо у всьому виграє у свого магазинного суперника, крім терміну придатності. Але, повірте, курячий рулет на пару в холодильнику довго не затримується.
Рецепт рулету, як завжди, вивідала у своєї подружки-домогосподарки. Вона обожнює експериментувати з мультиваркою. Готує в ній і перші страви, і основні, і навіть випічку. Курячий рулет на пару виходить куди ніжніше і м’якше, ніж в духовці. А про сковороду взагалі мовчу.
- Курячі стегена 3 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сіль за смаком
- Печериці свіжі 350 гр.
- Олія соняшникова за смаком
- Курячий окіст промийте, відокремте від кісток. М’ясо на шкірі розправте. Посоліть і поперчіть його. Залиште хвилин на 10. Потім укрийте філе харчовою плівкою, злегка відбийте.
- Гриби промийте і просушіть. Наріжте їх пластинами. Обсмажте печериці в олії до рум’яності. Потім пересипте до них цибулю, нарізану кубиками. Приправте зажарку за смаком.
- Вистеліть на робочій поверхні лист фольги. На ньому розташуйте відбите куряче м’ясо шкірою вниз. Кладіть окіст внахлест один на одного.
- На м’ясо викладіть грибну начинку. Рулет загорніть, замотайте у фольгу і відправте в чашу мультиварки. Готуйте страву на пару близько години. Готовому рулету дайте охолонути.
Далі відправте блюдо в холодильник на ніч. До слова, в грибну начинку за смаком можете додати натерту моркву, часник та інші ароматні спеції. Готується курячий рулет на пару надзвичайно просто. Ви повинні випробувати цей рецепт!