У банку по черзі закладаються помідори з часником, перцем чилі, листям смородини, вишні і травами. Все заливається розсолом з води, солі, лимонної кислоти, прикривається кришкою і відправляється в льох на 15 днів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор зелений 1 кг.
- Вода 1 л.
- Сіль 2 ст. л.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Часник 3 зуб.
- Перець чилі за смаком
- Листя смородинові за смаком
- Листя Вишневе 1 жменю
- Трави ароматні за смаком
Кроки
- Для початку ретельно промиваємо під проточною водою помідори і спеції. Часник очистимо і нарізаємо тонкими пластинами.
- Банку, в якій будемо квасити помідори, промиваємо під гарячою водою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. На дно кладемо 1/3 частина вишневих і смородинових листя, часник, перець чилі та інші улюблені трави.
- Зверху викладаємо шар зелених помідорів.
- Далі знову кладемо всі спеції. Таким чином, чергуємо всі інгредієнти, поки вони не закінчаться.
- У сотейник наливаємо воду, додаємо сіль і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 1-2 хвилин, періодично помішуючи.
- В кінці додаємо лимонну кислоту і знімаємо з вогню. Заливаємо розсолом помідори зі спеціями і прикриваємо банки кришками.
- Ми залишаємо при кімнатній температурі до охолодження, після чого прибираємо в льох на 15 днів, де і будуть кваситися томати.
Подаємо ароматну закуску до столу разом з основною стравою. Приємного апетиту!