Лазанья з куркою має незвичайний смак. Страва виходить шалено ароматною з насиченим смаком. Ніжне частування стане для вас фаворитом. Незважаючи на те, що для начинки використовується куряче філе, начинка виходить досить соковитою. Лазанья виглядає дуже апетитно і підійде як частування для святкового заходу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листи лазаньї 250 гр.
- Куряче філе 700 гр.
- Гриби 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Зелень за смаком
- Помідор 500 гр.
- Твердий сир 300 гр.
- Рослинна олія для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Для соусу бешамель:
- Масло вершкове 100 гр.
- Борошно пшеничне 5 ст. л.
- Молоко коров’яче 1 л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Готуємо продукти.
- Очищену цибулю обполіскуємо та подрібнюємо.
- Промивши куряче філе і обсушивши, нарізаємо дрібним кубиком.
- Промивши і почистивши гриби, нарізаємо кубиками.
- Хорошенько прогріваємо сковорідку з олією і вивантажуємо подрібнену цибулю. Пасеруємо до прозорого стану.
- До цибулі викладаємо нарізане м’ясо.
- Обсмаживши 5 хвилин, вивантажуємо грибну нарізку.
- Перемішавши, присмачуємо спеціями.
- Продовжуємо готувати протягом чверті години.
- Промиваємо і просушуємо зелень, дрібно шаткуємо.
- Промиті томати обдаємо окропом, вирізаємо плодоніжки і знімаємо шкірку. Розрізавши на сегменти, вивантажуємо у чашу подрібнювача.
- Пробиваємо томати до однорідності.
- Засипаємо подрібнену зелень.
- За допомогою подрібнювача прокручуємо кілька секунд, щоб компоненти з’єдналися.
- Готуємо соус бешамель. У товстостінний посуд вивантажуємо вершкове масло. Розтоплюємо на помірній температурі.
- Засипаємо борошно.
- Перемішуємо лопаткою і злегка обсмажуємо.
- Поступово додаємо молоко і розмішуємо, щоб розбити грудки.
- Посипаємо сіллю та перцем. Уварюємо соус, постійно помішуючи, до густини.
- На дно вогнетривкої форми укладаємо листи лазаньї.
- Розподіляємо половину начинки з грибів та курки.
- Розподіляємо половину соусу бешамель.
- Накриваємо другим шаром із листів лазаньї.
- Розподіляємо решту начинки з грибів та птиці.
- Просочуємо залишками білого соусу.
- Накриваємо листами лазаньї.
- Розподіляємо томатний соус із зеленню. Переміщуємо заготовку в нагріту до 180° духовку. Запікаємо страву 20 хвилин.
- Тремо сир, використовуючи тертку з великими отворами.
- Через деякий час обережно виймаємо ємність з духовки і щедро посипаємо тертим сиром. Забираємо доготовлятись ще на 25 хвилин.
Ароматну страву ділимо на порції та подаємо у гарячому стані. Смачного!