А ви знали, що в Італії ледачі вареники люблять так само, як і у нас? І ми не про картопляні ньоккі, а про самі звичайні вироби з сиру. На Апеннінському півострові їх частенько подають на сніданок, зовсім як наші сирники. Ось тільки так готують ледачі вареники з яблуками. Точніше, з ароматною яблучною заправкою.
Знаходимо цей рецепт дуже зігріваючим і апетитним, з характерними цитрусовими нотками. Цедру лимона можна замінити на апельсинову, а якщо додати дрібку кориці, вийде новорічна палітра ароматів.
- Кисломолочний сир 5% 300 гр.
- Яблуко 2 шт.
- Куряче яйце 3 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Борошно пшеничне 1.5 ст. л.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Мед квітковий за смаком
- Вершки за смаком
- Лимонна цедра 1 ч. л.
- Яблука почистіть і видаліть кісточки. Наріжте їх кубиками і обсмажте на вершковому маслі так, щоб випарувати воду. Потім додайте столову ложку меду і доведіть яблука до карамелізації.
- Розімніть сир з яйцями, дрібкою солі і борошном. Скачайте тісто в ковбаску і наріжте його на шматочки.
- Відваріть ліниві вареники в киплячій воді (до другого закипання). Потім змішайте з яблучною заправкою і подавайте до столу.
Яблучна заправка і солодке сирне тісто зливаються в єдине ціле і повністю перетворюють смак страви. Так ліниві вареники виходять набагато смачніше, ніж просто зі сметаною. Але якщо ви не уявляєте блюдо без цієї традиційної заправки, використовуйте збиті вершки. Збережіть наш рецепт, щоб порадувати близьких ефектним італійським сніданком.