Люля-кебаб ідеально підходить для пікніка. Спробуйте варіант приготування з картоплі на мангалі. Страва виходить ситною, з приємним ароматом диму. Подавати частування можна зі свіжими овочами та зеленню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 4 шт.
- Сало свиняче 100 гр.
- Сіль за смаком
- Приправа (на вибір) за смаком
- Рослинна олія для смаження
На порцію
Калорії: 355 ккал
Білки: 1.7 г
Жири: 34.0 г
Вуглеводи: 10.7 г
Кроки
- Почнемо готувати люля-кебаб із картоплі на мангалі. Картоплю промиваємо у воді та відварюємо у мундирі до готовності.
- Вареній картоплі даємо охолонути, потім очищаємо від шкірки і пропускаємо овоч через м’ясорубку. Шматок сала подрібнюємо та з’єднуємо з картоплею, додаємо сіль та гострі спеції. Ретельно вимішуємо 10-15 хвилин, а потім формуємо у «ковбаски». Щоб картопляне тісто було більш слухняним, можна змастити руки олією.
- Розпалюємо багаття в мангалі. Чим більше буде вугілля, тим краще. На ґрати ставимо придатну для вуличного готування сковороду. Обмазуємо її олією і викладаємо ковбаски. Тримаємо їх на багатті до готовності, періодично перевертаємо. За смаком додаємо спеції.
Люля-кебаб подаємо зі свіжими овочами та зеленню у гарячому вигляді. Смачного!