Найм’якше м’ясо без жорсткої скоринки виходить тільки в клярі. Приготувати м’ясо в клярі – немає нічого простішого. Чітко дотримуйтесь кроків рецепта і отримаєте відбивні не гірше, ніж в ресторані. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина ½ кг.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Сметана 30% 4 ст. л.
- Борошно пшеничне 8 ст. л.
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Для початку візьміть свинину і промийте м’ясо в проточній воді. Шматочки обсушіть за допомогою паперового рушника, а потім відбийте їх молоточком з двох сторін. Натріть м’ясо перцем і злегка присоліть.
- У наступну чергу потрібно приготувати кляр. Для цього збийте за допомогою віночка два курячих яйця, а потім додайте до яйця сметану і сіль. Можете також додати трохи перцю або спецій за смаком. Ретельно розмішайте суміш.
- В окрему ємність висипте трохи борошна і потім приступайте до приготування м’яса. На вогні розігрійте товстодону сковороду з рослинною олією і починайте формувати відбивні для обсмажування.
- Спочатку обваляйте шматочок м’яса в борошні з обох сторін і після цього умочіть свинину в кляр. Після цього знову занурте м’ясо в борошно і можете відправляти відбивну на сковорідку. Обсмажувати м’ясо потрібно на середньому вогні, без кришки, по 3-5 хвилин з обох сторін.
- Коли відбивні будуть готові, можете додатково потушкувати їх в сковороді (якщо м’ясо все ще жорсткувате). Для цього потрібно буде додати на дно сковорідки трохи води, накрити її кришкою і буквально п’ять-десять хвилин тушкувати відбивні з лавровим листком.
Дуже смачно!