М’ясний горіх зі свинини

М'ясний горіх зі свинини

Хто і чому назвав м’ясний горіх саме горіхом? Ніхто вже не згадає, але сама назва, швидше за все, стосується саме кокоса. Під час готування м’ясо дуже туго стягується шпагатом (або сіткою), після чого набуває округлу форму. Ще років 20 тому цю страву можна було знайти в будь-який м’ясний крамниці!

Правда, у виробничих масштабах свинину коптили, що вдома зробити не вийде. Але у вареному вигляді м’ясний горіх теж дуже смачний. Віддалено нагадує буженину, тільки виходить в рази ніжніше.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Приготуйте пряну суміш: змішайте олію з сіллю, перцем, паприкою і розчавленим часником.
  • Потім ретельно натріть свинину (можна взяти лопатку, ошийок або окіст) прянощами і дайте їй постояти пару годин в холодильнику.
  • Упакуйте м’ясо в еластичний бинт (або сітку), зав’язавши його з двох кінців якомога щільніше. Покладіть в холодильник на 8 годин.
  • Потім затягніть бинт ще тугіше, а сам шматок покладіть в пакет для запікання (а потім ще в один, щоб точно не порвався).
  • Покладіть м’ясо в каструлю, наповнену водою, притисніть кришкою і варіть 2 години після закипання на повільному вогні.

Головний секрет приготування в тому, що ви можете регулювати м’якість м’яса. Якщо хочете нарізати його тонкими шматочками для бутербродів, не варіть більше двох-трьох годин, навіть великі шматки. Якщо вам потрібно отримати справжнісіньку рвану свинину, можна потримати довше. А краще спробуйте обидва варіанти! Збережіть цей рецепт, щоб не втратити.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь