М’ятний лікер

У дитинстві мені дуже не подобалося, що мій день народження припадає на літо. Друзі постійно були то в таборі, то у бабусі, то з батьками на морі. Тому я найчастіше святкувала цей день з сім’єю. Але тепер я люблю свій день народження. Ми накриваємо стіл на дачі прямо у дворі. Серед частувань мій улюблений м’ятний лікер.

Чоловік цей напій готує сам. Каже, нічого готувати. Дійсно, такі ласощі досить прості і економні. Щоб зробити м’ятний лікер самому, вам знадобиться всього 4 інгредієнта і запас терпіння. Але воно того варте!

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
25 хвДрук
  • Для приготування м’ятного лікеру вам знадобиться 5-6 великих гілочок свіжої перцевої м’яти. Її листочки обірвіть і складіть в літрову банку. Залийте листя горілкою.
  • Банку з заготівлею закрийте кришкою. Тримайте її в темному місці при кімнатній температурі близько тижня. Протягом 7 днів листочки перемішуйте.
  • Під кінець цього часу пересипте в сотейник цукор, залийте його водою. Приготуйте сироп, а потім дайте йому охолонути. Настоянку м’яти процідіть через сито в іншу чисту банку.
  • У настоянку перелийте остиглий сироп, перемішайте все. Тепер можете перелити лікер в пляшку. Йому потрібно настоятися мінімум місяць в темряві при кімнатній температурі.

Так, приготування цього напою вимагає часу. Але будьте впевнені, м’ятний лікер стане справжньою зіркою святкового столу. Покупний алкоголь з ним навіть не зрівняється. Цей солодкий освіжаючий напій божественно пахне і залишає приємний післясмак. Вам повинно сподобатися!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь