Приготувати компот можна з тих ягід, які є в городі. Це може бути суміш з малини, агрусу або смородини. Також ми звикли до традиційних компотів з вишні та полуниці. А що якщо надати напою тропічну нотку і додати в нього апельсин?
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 150 гр.
- Апельсин ¼ шт.
- Цукор-пісок 150 гр.
Кроки
- Для початку ягоди необхідно перебрати, так як іноді трапляються гнилі або червиві. У глибоку ємність наливаємо воду і поміщаємо в неї малину. Промиваємо ягоди і акуратно зливаємо воду в раковину. Перекладаємо ягоди в суху миску.
- Очищаємо банку для майбутнього компоту за допомогою соди. Попередньо перевіряємо ємність на наявність тріщин і інших пошкоджень. Чисту тару стерилізуємо. Викладаємо в банку малину.
- Промиваємо апельсин і обтираємо його кухонним рушником. Нам необхідна тільки чверть плода. Відокремлюємо її від цілого апельсина і подрібнюємо на більш дрібні шматочки.
- Висипаємо шматочки апельсина в банку. Наливаємо воду в електрочайник або каструлю. Доводимо до кипіння будь-яким з даних способів і заливаємо рідиною вміст банки. Накриваємо банку кришкою і даємо настоятися.
- Настояну рідину зливаємо в каструлю так, щоб малина і шматочки апельсина залишилися в банці.
- Ставимо каструлю з настоєм на плиту і включаємо техніку. Всипаємо в каструлю цукор. Варимо сироп, помішуючи цукор. Коли він розчиниться, вимикаємо плиту і заливаємо сироп в банку.
- Закочуємо банку і перевертаємо її кришкою вниз. Укутуємо ковдрою і залишаємо напій для насичення і охолодження.
Смачного!