Мандаринова панна кота

Мандаринова панна котта – легкий, освіжаючий та дуже смачний святковий десерт.

Процес приготування

Мандаринова панна котта – простий, невигадливий у приготуванні та дуже апетитний святковий десерт. Приготовлений на основі вершків та йогурту, десерт має неймовірно спокусливий вершковий смак і кремову, шовковисту текстуру.

Ніжна, вершкова основа цього десерту прекрасна вже сама по собі, але в поєднанні із спокусливими нотками білого шоколаду, прикрашена соковитим та барвистим мандариновим желе, часточками свіжих фруктів, вона стає просто незабутньою на смак. Такий легкий, яскравий та приємно освіжаючий десерт стане справжньою окрасою святкового столу. Спробуйте!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
3 год 2 хвДрук
  • Підготуйте інгредієнти за списком.
  • Желатин підготуйте згідно з інструкцією на упаковці. Я використовую швидкорозчинний желатин і просто заливаю 1 ст.л. желатину 3-4 ст. гарячої води, а потім перемішую до повного розчинення. Якщо желатин погано розчиняється, можна помістити ємність із желатином на кілька секунд на водяну лазню та злегка прогріти. Процес піде набагато швидше.
  • З’єднайте вершки та йогурт, перемішайте та доведіть практично до кипіння. Приготувати цей десерт можна і виключно з вершків, але мені цього разу хотілося зробити його трохи легшим, тому частину вершків я замінила менш жирним йогуртом.
  • У гарячу суміш вершків та йогурту, додайте цукор та білий шоколад. Я додають плитку шоколаду, і для більшої насолоди – кілька столових ложок цукру (за смаком). Шоколад у цьому рецепті я використовую як приправу – крім солодощі, він надає і аромату, і смаковому відтінку. За бажанням, також додайте трохи ванілі.
  • Потім, помішуючи, тонким струмком влийте розтоплений желатин.
  • Ретельно все перемішайте, процідіть суміш і розлийте по порційних формах (мені подобається подавати такий десерт у широких склянках або келихах).
  • Злегка охолодіть суміш, а потім помістіть десерт у холодильник ще на 2-2.5 години, щоб вершковий шар повністю застиг.
  • Можна надати десерту малюнок, встановивши келихи під нахилом під час охолодження.
  • Приготуйте желе мандаринове. Очистіть мандарини і вичавіть із них сік. Я подрібнюю мандарини в блендері, а потім проціджую через сито, відокремлюючи оболонки часточок і насіння.
  • До соку, що вийшов, додайте за смаком трохи цукру. Перелийте в каструлю та на середньому вогні прогрійте, помішуючи до повного розчинення цукру. Кип’ятити сік не потрібно, достатньо того, щоб він був гарячим – так краще розчиниться в ньому желатин.
  • У гарячий мандариновий сік додайте желатин швидкорозчинний і ретельно все перемішайте, до повного розчинення желатину.
  • Злегка охолодіть суміш, а потім додайте до форм з охолодженою вершковою основою.
  • Зачекайте кілька хвилин, і коли мандаринове желе почне застигати – викладіть часточки мандаринів. Потім знову помістіть десерт у холодильник для остаточного охолодження.
  • Коли желе застигне, десерт можна подавати до столу. За бажанням готовий десерт можна прикрасити, додавши дрібку натертого білого шоколаду і гілочку м’яти.

Мандаринова панна кота готова!

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь