Мармелад з яблучного соку в домашніх умовах

Максимально нешкідливі ласощі з соку апельсина і свіжоприготованого яблучного пюре. Агар-агар дозволяє домогтися пружної консистенції мармеладу. Щоб використовувати ще менше цукру, можна брати яблука найбільш солодких сортів.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
60 хвДрук
  • З апельсина віджимають сік. Повинно вийти близько 200 мл. якщо одного фрукта недостатньо, слід взяти кілька.
  • Сік переливають в мисочку і додають в нього агар-агар, який повинен набрякнути за 30 хвилин.
  • З яблук очищають шкірку і видаляють насіння, а потім нарізають довільно.
  • Фрукти поміщають в пакет для запікання і тримають в духовці, поки шматочки не стануть м’якими, а після пюрирують в сотейнику.
  • У яблучне пюре вмішують цукор, додають воду і кип’ятять масу 5 хвилин. Вогонь не повинен бути сильним. Потім нагрівання плити зменшують до мінімуму, вливають сік з агар-агаром і готують ще 5 хвилин.
  • Готовий продукт розливають по формах, які попередньо краще змастити будь-яким маслом. Мармеладу дають застигнути протягом 2 годин, а після викладають в плоский посуд, присипаний цукром.

Можна пригощатися!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь