Максимально нешкідливі ласощі з соку апельсина і свіжоприготованого яблучного пюре. Агар-агар дозволяє домогтися пружної консистенції мармеладу. Щоб використовувати ще менше цукру, можна брати яблука найбільш солодких сортів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 400 гр.
- Апельсин 1 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Агар-агар 1.5 ч. л.
- Вода 120 мл.
Кроки
- З апельсина віджимають сік. Повинно вийти близько 200 мл. якщо одного фрукта недостатньо, слід взяти кілька.
- Сік переливають в мисочку і додають в нього агар-агар, який повинен набрякнути за 30 хвилин.
- З яблук очищають шкірку і видаляють насіння, а потім нарізають довільно.
- Фрукти поміщають в пакет для запікання і тримають в духовці, поки шматочки не стануть м’якими, а після пюрирують в сотейнику.
- У яблучне пюре вмішують цукор, додають воду і кип’ятять масу 5 хвилин. Вогонь не повинен бути сильним. Потім нагрівання плити зменшують до мінімуму, вливають сік з агар-агаром і готують ще 5 хвилин.
- Готовий продукт розливають по формах, які попередньо краще змастити будь-яким маслом. Мармеладу дають застигнути протягом 2 годин, а після викладають в плоский посуд, присипаний цукром.
Можна пригощатися!