Желатин – корисний продукт для шкіри і кісток людини, тому мармелад на його основі не тільки смачний, але і принесе зміцнюючий ефект. Завдяки соку і цедрі лимона, мармелад набуває легку кислинку і не буде нудотно солодким.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік вишневий 100 мл.
- Вода 100 мл.
- Сік лимона 6 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Цедра лимона 1 ст. л.
- Желатин 40 гр.
Кроки
- Сік вишні переливають в мисочку і висипають в нього желатин, щоб він набряк протягом декількох годин.
- Цукор змішують з водою і цедрою цитрусових, додають сік лимона і нагрівають, щоб суміш стала однорідною.
- Після цього до цукрового сиропу додають вишневий сік з желатином і продовжують нагрівати, поки желатин не розчиниться.
- Заготівлю для мармеладу знімають з плити і проціджують, щоб прибрати цедру.
- Суміш розливають по формах і поміщають в холодильник, щоб повністю застигла.
Приємного частування!