Ще один варіант маринування гострих перців-по-вірменськи. Плоди очищаємо від шкірки і проварюємо в маринаді з додаванням рослинної олії і оцту. Соковито, гостро, ароматно, з вираженою солодкою ноткою. Відмінне доповнення до м’ясних страв.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець гострий 3.5 кг.
- Сіль 4 ст. л.
- Часник 5 зуб.
- Вода 1.5 л.
- Оцет столовий 9% 80-100 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
Кроки
- Перці промиваємо, обсушуємо. Хвостики не зрізаємо – для зручності при подальшому очищенні від шкірки. Викладаємо перці в один ряд на товстостінну розігріту сковороду і прожарюємо їх з усіх боків, щоб шкірка потемніла і почала відходити від м’якоті. Знімаємо перці і даємо їм охолонути. Після цього знімаємо шкірку. Можна також розрізати великі екземпляри навпіл.
- Для приготування маринаду в сотейнику змішуємо воду, рослинну олію, оцет, цукровий пісок і сіль. Ставимо на плиту і доводимо рідину до кипіння. Опускаємо в маринад перці порціями, щоб вони повністю занурювалися в рідину. Проварюємо дві хвилини і дістаємо.
- У чисті сухі стерильні банки кладемо очищені і нарізані дрібними шматочками зубки часнику. Поверх викладаємо перці і заливаємо їх гарячим маринадом. Накриваємо кришками і ставимо на стерилізацію на п’ятдесят хвилин.
- Після цього банки закочує кришками, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути. Зберігаємо перці в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!