При згадці поєднання кабачки з аличою зазвичай спадає на думку компот. Однак спробуйте цю оригінальну заготівлю з молодих кабачків кружальцями з цибулею та аличою, вона здивує вас своїм свіжим солодкувато-пряним смаком. Така яскрава баночка стане взимку чудовим подарунком для родичів при поході в гості.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1.3 кг.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Алича 500 гр.
- Приправа (на вибір) за смаком
- Сіль 40 гр.
- Вода 1 л.
- Лимонна кислота 5 гр.
- Цукор-пісок 30 гр.
Кроки
- Щоб приготувати мариновані кабачки з аличою, кабачки ретельно перемити, шкірку не знімати. Нарізати кабачки разом із м’якоттю великими кружальцями.
- Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
- Аличу перебрати, відібрати найміцніші екземпляри, які не пошкодяться під час обробки. Відірвати живці, помити аличу і просушити в друшляку.
- Скласти овочі з аличею у простерилізовані банки, залити окріп, дати постояти 20 хв.
- Злити воду та відміряти 1 л. для маринаду. Всипати сіль, цукровий пісок, лимонну кислоту, приправи. Довести до кипіння і залити маринадом вміст банок. Закатати, перевернути догори дном, укутавши в теплий рушник. Дати охолонути до кімнатної температури та віднести зберігатися у темне холодне місце.