Мариновані кабачки з аличею

При згадці поєднання кабачки з аличою зазвичай спадає на думку компот. Однак спробуйте цю оригінальну заготівлю з молодих кабачків кружальцями з цибулею та аличою, вона здивує вас своїм свіжим солодкувато-пряним смаком. Така яскрава баночка стане взимку чудовим подарунком для родичів при поході в гості.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Щоб приготувати мариновані кабачки з аличою, кабачки ретельно перемити, шкірку не знімати. Нарізати кабачки разом із м’якоттю великими кружальцями.
  • Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
  • Аличу перебрати, відібрати найміцніші екземпляри, які не пошкодяться під час обробки. Відірвати живці, помити аличу і просушити в друшляку.
  • Скласти овочі з аличею у простерилізовані банки, залити окріп, дати постояти 20 хв.
  • Злити воду та відміряти 1 л. для маринаду. Всипати сіль, цукровий пісок, лимонну кислоту, приправи. Довести до кипіння і залити маринадом вміст банок. Закатати, перевернути догори дном, укутавши в теплий рушник. Дати охолонути до кімнатної температури та віднести зберігатися у темне холодне місце.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь