Смачно замаринувати опеньки на зиму доступно будь-якій господині, головне знати, як правильно обробити гриби та приготувати маринад. Так що якщо зібрали великий урожай опеньків, готуйте продукти та маринуйте гриби на здоров’я.
Рецепт приготування маринованих опеньків у банках на зиму смачний
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 1 л.
- Вода 1 л.
- Сіль 1 ст. л.
- Гвоздика 5 шт.
- Лавровий лист 5 шт.
- Оцтова есенція 1 ч. л.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
На порцію
Калорії: 16 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 0.6 г
Вуглеводи: 1.3 г
Кроки
- Опеньки перебрати, помити і скласти в каструлю, залити водою. Встановити каструлю на плиту та довести гриби до кипіння.
- Коли вода закипить, зняти каструлю з плити, злити воду та ретельно промити гриби у проточній воді.
- Промиті опеньки знову скласти в каструлю, залити водою. Потрібно стежити, щоб вода не переливалася під час кип’ятіння.
- Всипати сіль і довести до кипіння, варити 40 хв. За цей час простерилізувати банки та прокип’ятити кришки після миття із содою.
- Прибрати каструлю з опеньками з вогню, злити воду і дати їй стекти через друшляк.
- Приготувати маринад. Влити в каструлю 1 л. води, всипати цукровий пісок, сіль, покласти лавровий лист, чорний перець горошком, бутони гвоздики. Поставити маринад на плиту та довести до кипіння.
- Злегка просушені від зайвої вологи опеньки розкласти по банкам, гриби утрамбовувати не потрібно. При заповненні банок залишити 2 см вільного місця до кришки. Коли всі гриби розподілені по банкам, потрібно їх залишити трохи постояти, щоб гриби осіли. Додавати гриби у банки при цьому не потрібно.
- Влити в баночки гарячий маринад.
- У кожну банку додати по 1 ч.л. оцтової есенції, закрутити гвинтовою кришкою.
- Перевернути банки нагору дном на кришки, залишити, загорнувши в теплий плед, до повного остигання. Перенести до підвалу на зберігання.
Смачного!