Мариновані рижики з 70%-м оцтом

Для приготування маринованих рижиків оцет, поряд з сіллю, є обов’язковим інгредієнтом, і в цьому рецепті використовуємо 70% оцет. Його по чайній ложці додамо в кожну банку. Маринад готуємо пряний. Маринуємо рижики гарячим способом без стерилізації, і така заготовка зберігається тільки кілька місяців і в холодному місці.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
4 год 0 хвДрук
  • Свіжозібране рижики очистити від лісового сміття. Потім їх добре і акуратно, щоб не поламати, промити під проточною водою, перекласти в таз і замочити на півгодини, помістивши зверху будь-який вантаж.
  • Після закінчення часу замочування рижики ще раз промити, перекласти у велику каструлю і варити на невеликому вогні протягом 50 хвилин. У воду додати 4-6 ложок солі, але гриби солоними не будуть, так як відвар зливається.
  • Зварені гриби відкинути на друшляк для стікання всього відвару. За цей час зварити маринад для рижиків. Розрахунок води для маринаду – 0,5 літра на літрову банку. У маринад додати згідно з рецептом, сіль з цукром і всі прянощі.
  • Будь-яким способом обов’язково простерилізувати чисті банки і кришки, а при зберіганні заготовки в холодильнику можна використовувати і капронові.
  • Відварені рижики нещільно розкласти по банках, залити гарячим маринадом і налити в кожну банку по чайній ложці 70% оцту.
  • Банки щільно закупорити, поставити на кришки і після повного охолодження перенести на зберігання в холодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь