Мариновані рижики з насінням гірчиці і додаванням в маринад інших прянощів буде у вас делікатесної закускою і не тільки за рахунок особливого пряного смаку, адже зібрати багато рижиків не завжди виходить, та й гриби уварюються, і з 1 літра грибів залишається тільки 380 грам заготовки. У цьому рецепті маринуємо молоді рижики і зі стерилізацією, щоб добре зберігалися.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рижики свіжі 1 кг.
- Для маринаду:
- Вода 1 л.
- Зерна гірчиці ½ ч. л.
- Насіння коріандру ½ ч. л.
- Лавровий лист 4 шт.
- Кріп парасольки 2 шт.
- Сіль 12 гр.
- Оцет яблучний 3% 15 мл.
Кроки
- Свіжозібране молоді рижики акуратно очистити від лісового сміття, скласти їх в окремий посуд і на 15 хвилин залити холодною водою. Потім гриби дбайливо, щоб залишилися цілими, промити під проточною водою.
- Чисті рижики розрізати на половинки, щоб виключити червиві екземпляри, перекласти в каструлю для варіння.
- Додати до рижикам промиті парасольки кропу, лаврові листи і насипати по половині чайної ложки гірчиці в зернах і насіння коріандру.
- Потім додати до грибів сіль.
- Залити рижики літром холодної води і каструлю поставити на середній вогонь.
- З поверхні закипілих грибів зняти всю пінку, щоб маринад залишився прозорим. Варити рижики в маринаді 10-12 хвилин. За цей час вони повинні осісти на дно, що говорить про готовність грибів.
- Зварені рижики разом з прянощами шумівкою перекласти з каструлі в окремий сухий посуд. Грибний відвар можна використовувати для супу або соусу.
- Налити до них столову ложку яблучного оцту і добре перемішати.
- Потім рижики перекласти в чисту банку і ложкою їх ущільнити.
- Долити в банку до рівня плічок грибний відвар.
- Банку з маринованими з насінням гірчиці рижиками, простерилізувати протягом 10 хвилин, герметично закупорити, поставити на кришку і після охолодження прибрати на зберігання в будь-яке холодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!