Мало хто знає, що українська кухня – це не тільки борщ і сало – це ще й нереально смачний маринований часник з агрусом. Такою закускою ви точно здивуєте свою сім’ю і гостей, адже і зовнішній вигляд у страви дуже незвичайний.
Інгредієнти
Порції: –+
- Часник 500 гр.
- Агрус 500 гр.
- Вода 1 л.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 6 ст. л.
- Оцет столовий 9% 80 мл.
- Гвоздика за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Почнемо з часнику. Головки гарненько промиваємо під струменем води, очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубки.
- Ягоди також промиваємо і позбавляємося від гілочок і хвостиків.
- На дно чистих стерильних банок першим шаром викладаємо зубчики часнику.
- Поверх “пекучого” інгредієнта засипаємо агрус.
- Займемося маринадом. У каструлю кладемо всі необхідні спеції, сіль, цукровий пісок і заливаємо водою – доводимо до кипіння і варимо ще близько 5-7 хвилин. Перед тим, як зняти тару з вогню – вливаємо оцет.
- Киплячим розсолом заливаємо банки до самого верху, закочуємо, перевертаємо дном вгору і, прикривши рушником, даємо час охолонути.
Після, прибираємо в місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Приємного апетиту!