Смачний, ароматний кисло-садкий соус з приголомшливим післясмаком, який збережеться надовго. Солодкість меду і кислота лайма ідеально поєднуються, а кульки ароматної негіркої гірчиці додадуть будь-якій страві, з якою ви подасте цю заправку, свою родзинку.
Щоб соус не розшарувався, всі складові важливо змішувати в тому порядку, в якому вони представлені в рецепті, і ні в якому разі не виключати з нього французьку зернисту гірчицю. Заправка відмінно підійде до білого м’яса, наприклад, курки або кролика. Також відмінно доповнить будь-які сендвічі, салати або навіть капусту «Айсберг».
Інгредієнти
Порції: –+
- Гірчиця французька 80 гр.
- Мед квітковий 50 гр.
- Олія соняшникова 80 мл.
- Олія оливкова 80 мл.
- Лайм 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- У миску викладіть гірчицю, додайте мед і видавіть сік лайма. Перемішайте віночком.
- Тонкою цівкою вливайте олію, не перестаючи мішати. Не лийте олію занадто активно на перших етапах, щоб уникнути розшаровування салату.
- Додайте сіль і перець за смаком. Знову перемішайте. Соус готовий для подачі.