Сіннабони – це ароматні булочки у формі спіралі з начинкою з кориці та коричневого цукру. Зверху сінабони зазвичай поливаються вершково-сирною глазур’ю. Такі ласощі вперше з’явилися в Америці і швидко набули популярності у всьому світі. Приготувати сінабони можна і вдома. У цьому рецепті пропонуємо вам приготувати міні-сінпбони з вершковим сиром. Вони чудово підійдуть для фуршету чи вечірки, адже їх так зручно їсти руками.
Зробити корисніше:
Замість пшеничного борошна використовуйте кукурудзяне, воно не містить глютен. Цукор замініть на стевію або фруктозу. Замість вершкового сиру візьміть знежирений сир.
- Борошно пшеничне 450 гр.
- Вода 200 мл.
- Свіжі дріжджі 15 гр.
- Коричневий цуко 150 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Масло вершкове 90 гр.
- Кориця 2 ст. л.
- Для глазурі
- Вершковий сир 150 гр.
- Вода 100 мл.
- Цукрова пудра 60 гр.
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Підготуйте усі інгредієнти. Розтопіть вершкове масло. Видавити лимонний сік. Розігрійте духовку до 180 °С.
- Підігрійте воду до теплого стану. Розкришіть свіжі дріжджі і всипте у воду. Додайте 75 г цукру та щіпку солі. Все перемішайте та залиште на 15 хвилин. Коли суміш трохи підніметься і покриється бульбашками, всипте в неї 450 г просіяного борошна. Замісіть м’яке еластичне тісто, сформуйте з нього кулю. Накрийте тісто харчовою плівкою або рушником і залиште підніматися на 1 годину.
- Підготуйте начинку. У невеликій мисці змішайте 75 г коричневого цукру, що залишився, і корицю.
- Коли тісто буде готове, розкотіть його в пласт завтовшки 2-3 мм. Чим тонше вийде тісто, тим більше шарів буде у сіннабонів. Щоб у вас вийшли міні-синобони, намагайтеся зробити пласт прямокутної витягнутої форми. Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом та викладіть зверху начинку з кориці та цукру.
- Поверніть тісто у щільний рулет. Намагайтеся, щоб він вийшов довгим та невеликим у діаметрі. Наріжте рулет на шматочки шириною 3-4 см. Змастіть форму для випікання вершковим маслом і викладіть в неї заготовки. Необхідно залишати відстань між ними, оскільки в процесі випікання вони збільшаться обсягом. Надішліть сінабони випікатися в духовку на 30 хвилин при 180°С.
- Поки сінабони випікаються, приготуйте сирну глазур. У глибокій мисці з’єднайте вершковий сир, воду, цукрову пудру та лимонний сік. Збийте все міксером або занурювальним блендером до однорідної кремоподібної консистенції.
- Дістаньте міні-сінабони з духовки, трохи остудіть і полийте сирною глазур’ю
Міні-сінабони готові. Смачного!
Посипте сінабони подрібненими горіхами, цукатами або кокосовою стружкою.