Мус із манки з ягодами – ніжний, як хмарка десерт, що поєднує в собі найяскравіші смаки літа. У рецепті ми будемо використовувати малину та чорну смородину, але на свій смак ви можете доповнити список своїми улюбленими ягодами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Манна крупа 4 ст. л.
- Вода 500 мл.
- Смородина чорна 120 гр.
- Малина 120 гр.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
Кроки
- Якщо ви використовуєте свіжі ягоди, добре їх помийте під краном. А заморожені ягоди розморозьте та викладіть у каструлю. Додайте до них воду та цукор, поставте ємність на вогонь.
- Коли ягідна маса закипить, продовжуйте її варити протягом 10-15 хвилин. Далі можна процідити відвар від кісточок або залишити як є.
- Потім киплячий ягідний відвар всипте манну крупу, відразу ж перемішуйте масу ложкою. Варіть манку на повільному вогні, помішуючи.
- Через 10-12 хвилин зніміть каструлю з ягідною масою з плити. Збивайте масу віночком протягом 8-10 хвилин, завдяки цьому вона стане повітряною та ніжною.
- Перелийте мус ягідний з манкою в невеликі порційні ємності. Залишіть мус у холодильнику до повного застигання.
Для гарної подачі прикрасьте ягідний мус кокосовою стружкою та гілочками м’яти. Смачного!