Ще один цікавий рецепт бісквіта. Він виходить пористим і повітряним навіть без використання розпушувача або соди. Основну роль тут відіграють добре збиті яйця. Трохи вологий, немов шифоновий, він добре тримає форму і ідеальний для тортиків.
У цьому рецепті вам не доведеться відокремлювати жовтки від білків – все перемішується разом, що дуже зручно. А вершкове масло робить смак бісквіта ще більш насиченим. Продукти вказані для форми діаметром 20 сантиметрів.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 180 гр.
- Цукор-пісок 180 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Куряче яйце 5 шт.
Кроки
- У чашу відправте яйця і додайте цукор. Ретельно перемішайте віночком і відправте на водяну баню.
- Нагрівайте суміш до повного розчинення цукру, постійно помішуючи.
- Паралельно розтопіть вершкове масло.
- Приберіть яєчну масу з водяної бані і збийте міксером до пишної маси.
- Тепер в яєчну суміш просійте борошно і акуратно перемішайте рухами знизу вгору.
- Потім влийте розтоплене вершкове масло – воно повинно бути кімнатної температури – і знову акуратно перемішайте.
- Форму для запікання застеліть пергаментом і викладіть в неї тісто. Розрівнявши. Для цього трохи потрясіть і покрутіть форму.
- Випікайте при 180 градусах 30-35 хвилин. Готовий бісквіт повинен відійти від форми з країв.
- Вийміть бісквіт з форми і дайте йому злегка охолонути, поклавши на решітку.
- Потім загорніть в плівку і витримайте ще 4 години. Після цього можете різати бісквіт на коржі і збирати торт.