Надзвичайно ніжний і повітряний бісквіт Женуаз

бісквіт Женуаз

Ще один цікавий рецепт бісквіта. Він виходить пористим і повітряним навіть без використання розпушувача або соди. Основну роль тут відіграють добре збиті яйця. Трохи вологий, немов шифоновий, він добре тримає форму і ідеальний для тортиків.

У цьому рецепті вам не доведеться відокремлювати жовтки від білків – все перемішується разом, що дуже зручно. А вершкове масло робить смак бісквіта ще більш насиченим. Продукти вказані для форми діаметром 20 сантиметрів.

Кроки
55 хвДрук
  • У чашу відправте яйця і додайте цукор. Ретельно перемішайте віночком і відправте на водяну баню.
  • Нагрівайте суміш до повного розчинення цукру, постійно помішуючи.
  • Паралельно розтопіть вершкове масло.
  • Приберіть яєчну масу з водяної бані і збийте міксером до пишної маси.
  • Тепер в яєчну суміш просійте борошно і акуратно перемішайте рухами знизу вгору.
  • Потім влийте розтоплене вершкове масло – воно повинно бути кімнатної температури – і знову акуратно перемішайте.
  • Форму для запікання застеліть пергаментом і викладіть в неї тісто. Розрівнявши. Для цього трохи потрясіть і покрутіть форму.
  • Випікайте при 180 градусах 30-35 хвилин. Готовий бісквіт повинен відійти від форми з країв.
  • Вийміть бісквіт з форми і дайте йому злегка охолонути, поклавши на решітку.
  • Потім загорніть в плівку і витримайте ще 4 години. Після цього можете різати бісквіт на коржі і збирати торт.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь