Ніжний вершковий смак соусу, розплавлений сир, яскрава і смачна брокколі, ось що найбільше я люблю в цій страві. Це досить легке і корисне блюдо, особливо якщо використовувати не дуже жирні вершки. Таку пасту можна приготувати на обід або вечерю і вона може сподобатися навіть дітям.
Для приготування вам знадобиться приблизно 20 хвилин, причому за цей час звариться паста і паралельно приготується соус і брокколі.
Інгредієнти
- Макарони будь-якої форми 350 гр.
- Капуста брокколі 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1-2 зуб.
- Борошно пшеничне 1 ч. л.
- Вершки 200 мл.
- Твердий сир 150 гр.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Овочевого бульйону або води 350 мл.
- Мускатний горіх 1 щіп.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Вимийте брокколі і розберіть на суцвіття, найбільші розріжте уздовж на дві або чотири частини. Відкласти убік.
- У великій каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль і варіть макарони по інструкції на пачці. Зазвичай на це потрібно не більше 10 хвилин. Не забувайте помішувати при варінні пасту, щоб вона не злиплася.
- В цей час розігрійте сковороду з високими бортиками, налийте на неї оливкову олію. Дуже дрібно наріжте ріпчасту цибулю і часник. Покладіть їх на сковороду і обсмажуйте на середньому вогні, поки цибуля не розм’якшиться і не стане прозорою.
- Тепер додайте до цибулі ложку з горбком борошна і ретельно розмішайте. Це допоможе соусу загуснути. Після того як перемішали починайте повільно додавати бульйон, постійно помішуючи.
- Дайте майбутньому соусу закипіти і злегка помішуючи влийте в нього вершки. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь, щоб вершки не загвинчувалися від занадто великої температури.
- Тепер додайте в майбутній соус трохи солі, свіжо мелений чорний перець за смаком і дрібку мускатного горіха. Як тільки соус закипить, перекладіть в нього брокколі. Накрийте кришкою і готуйте п’ять хвилин.
- В цей час повинні приготуватися макарони або спагетті. Вони повинні бути зовсім небагато твердими, аль денте. До повної готовності паста дійде разом з соусом.
- Натріть сир на крупній тертці і коли брокколі в соусі буде готова висипте його в сковороду. Помішуйте поки сир повністю не розплавиться, потім вимкніть конфорку. Спробуйте соус і при необхідності додайте сіль.
- Тепер прийшов час додати пасту в соус і брокколі і перемішати.
Паста з брокколі у вершковому соусі з сиром готова. Можна перекладати на красиве блюдо для подачі або відразу розкладати в порційні тарілки. Можна посипати свіжими листочками зелені або натерти пармезан. Приємного апетиту!