Не чекаю на гостей, щоб побалувати себе улюбленими святковими закусками. Наприклад, ліниву шубу на стіл ставлю через день, що вже говорити про різноманітні бутербродні намазки. Вважаю за краще готувати їх на основі плавленого сиру. Адже таке намазування для бутербродів відмінно тримає форму і ніжне до смаку.
Рибне намазування для бутербродів – ще один мій фаворит. У вигляді однорідної пасти її не готую. Мені подобається, коли в намазці можна розглянути кожен її інгредієнт. При цьому на смак закуски це негативно не впливає. Рекомендую випробувати бутербродну намазку із сардин найближчим часом!
- Сардина в олії 230 гр.
- Сир плавлений 150 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Гірчиця діжонська 2 ч. л.
- Цибуля зелена 1.5 ст. л.
- Петрушка 3 ст. л.
- Лимонний сік ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Злийте олію з банки з сардиною. Саму рибу перемістіть у глибокий салатник, розділіть вилкою у волокна. Охолоджене вершкове масло натріть на великій тертці.
- Масло пересипте до риби в салатник. Туди ж відправте рубану зелень та лимонний сік, плавлений сир на кшталт бурштину та спеції за смаком. Перемішайте інгредієнти.
- Варто сказати, що я в таку намазку додаю саме білу частину зеленої цибулі. Адже вона не така гірка, як зелена. Перемішуйте акуратно і не надто довго.
Пам’ятайте, у вас має бути не однорідна маса, а намазка для бутербродів з чіткими обрисами кожного інгредієнта. Викладіть її поверх підсушеного хліба. Прикрасьте закуску листочками руколи або паростками горошку. Помітили, як мікрогрін лише одним своїм виглядом здатний зробити страву елегантнішою? Готуйте та обов’язково дільться результатами у коментарях!