Новорічний торт-суфле з апельсинами і вершковим сиром

Якщо ви не знаєте, який десерт подати на новий 2022 рік, пропонуємо своїми руками приготувати в домашніх умовах торт-суфле з апельсинами і вершковим кремом. Рецепт з фото зовсім не складний, якщо виконувати покроково, всі інгредієнти доступні, а торт за смаком нагадує ніжне морозиво.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
7 год 55 хвДрук
  • Для бісквіта яйця ділимо на білки і жовтки. У чашу міксера відправляємо білки, всипаємо до них сіль і збиваємо до пишності.
  • Потім додаємо цукрову пудру, лимонний сік і по одному вводимо жовтки.
  • У добре збиті яйця в кілька прийомів додаємо змішане з розпушувачем борошно. Також в тісто додаємо цедру лимона і розтоплене, але не гаряче масло, акуратно все перемішуємо.
  • Викладаємо тісто у форму і випікаємо бісквіт 25 хвилин при температурі 180°С.
  • Для крему в склянку вливаємо 120 мл вершків, висипаємо желатин, розмішуємо і поки відставляємо в сторону.
  • В цей час в чаші міксера збиваємо вершковий сир разом з цукровою пудрою і ваніліном.
  • Як тільки маса добре зіб’ється, тонкою цівкою вводимо вершки, що залишилися і продовжуємо збивати до легкої пишності.
  • Вершково-сирну масу ділимо на 3 рівні частини. В одну додаємо апельсиновий джем, в іншу – джем з чорної смородини і в третю – шматочки м’якоті апельсина. Все добре розмішуємо.
  • На тарілку ставимо кільце, на дно кладемо корж. У масу з шматочками цитруса вливаємо третю частину розпущеного желатину, перемішуємо. Викладаємо поверх коржа, добре розрівнюємо і прибираємо в прохолодне місце на 30 хвилин.
  • У масу з джемом з ягід також вливаємо третю частину желатину, перемішуємо. Виливаємо другим шаром, вирівнюємо і знову прибираємо в холод.
  • Желатин, що залишився виливаємо в масу з апельсиновим джемом, розмішуємо і рівномірно розподіляємо по поверхні торта. Повертаємо торт в холодне місце до повного застигання на 5-6 годин.
  • Після торт дістаємо, прибираємо кільце і прикрашаємо на свій розсуд, наприклад, часточками апельсина, ягідками чорної смородини, зірочками бадьяна, цукровими намистинами і гілочками м’яти.

Якщо немає вершкового сиру, його можна замінити звичайним сиром, але жирністю не менше 9%, також попередньо його потрібно пробити занурювальним блендером або пропустити через сито.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь