Тим, кому не терпиться спробувати смачні солоні грибочки, варто засолити їх гарячим способом. Такий рецепт приготування солоних опеньків на зиму зовсім не складний. Головне, гриби потрібно добре промити від бруду і грунту, так як саме в них містяться збудники ботулізму.
Інгредієнти
- Опеньки свіжі 1 кг.
- Сіль 40 гр.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний горошок 2 шт.
Кроки
- Засолювання будь-яких грибів, в тому числі і опеньків, завжди починаємо з попередньої підготовки. Грибочки перебираємо, добре промиваємо і пересипаємо в каструлю.
- Опеньки заливаємо водою, доводимо до кипіння, проварюємо 5 хвилин і першу воду зливаємо. Після відварюємо гриби в чистій воді з додаванням солі і прянощів протягом 30 хвилин.
- В цей час підготуємо банки. Просто добре їх промиваємо із застосуванням будь-якого миючого засобу.
- Наповнюємо ємності грибами, заливаємо розсолом, в якому вони варилися, і герметично закручуємо кришками.
- Після охолодження переносимо грибну заготовку в прохолодне місце.
Кількість солі можна збільшити, розсіл краще нехай буде пересолений, ніж недосолений. Якщо готові гриби вийшли занадто солоні, то їх можна просто промити в холодній воді.