Опеньки, солені гарячим способом

Опеньки, солені гарячим способом

Тим, кому не терпиться спробувати смачні солоні грибочки, варто засолити їх гарячим способом. Такий рецепт приготування солоних опеньків на зиму зовсім не складний. Головне, гриби потрібно добре промити від бруду і грунту, так як саме в них містяться збудники ботулізму.

Інгредієнти
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Засолювання будь-яких грибів, в тому числі і опеньків, завжди починаємо з попередньої підготовки. Грибочки перебираємо, добре промиваємо і пересипаємо в каструлю.
  • Опеньки заливаємо водою, доводимо до кипіння, проварюємо 5 хвилин і першу воду зливаємо. Після відварюємо гриби в чистій воді з додаванням солі і прянощів протягом 30 хвилин.
  • В цей час підготуємо банки. Просто добре їх промиваємо із застосуванням будь-якого миючого засобу.
  • Наповнюємо ємності грибами, заливаємо розсолом, в якому вони варилися, і герметично закручуємо кришками.
  • Після охолодження переносимо грибну заготовку в прохолодне місце.

Кількість солі можна збільшити, розсіл краще нехай буде пересолений, ніж недосолений. Якщо готові гриби вийшли занадто солоні, то їх можна просто промити в холодній воді.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь