Панна-котта – дуже ніжний вершковий десерт з ароматом ванілі. Для надання йому різних смакових відтінків можна експериментувати із ягідним наповненням. Сьогодні готуватиму панна-котту (панакоту) з манго. Спробуйте й ви!
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки 33% 400 мл.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Желатин 10 гр.
- Вода 60 мл.
- Манго пюре 400 гр.
- Крохмаль картопляний 1 ст. л.
- Ванілін 1 щіпка
Кроки
- Для приготування панни-котти з манго відміряйте необхідну кількість інгредієнтів за списком. Вершки беріть високої жирності. Саме за рахунок жирності виходить така ніжна та бархатиста текстура готового десерту. У мене пюре манго – у замороженому вигляді. Тому його необхідно заздалегідь дістати з морозилки та дати розтанути при кімнатній температурі.
- Насамперед залийте желатин холодною водою і залиште постояти на 25-30 хвилин, щоб він набух.
- У ковші або невеликій каструльці з’єднайте вершки та молоко. Додайте цукор і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Кип’ятити не треба – тільки нагріти! Кількість цукру додавайте на свій смак. Якщо любите, щоб було посолодше, – додайте більше.
- У гарячу вершкову суміш додайте ванілін і набряклий желатин. Перемішуйте, щоб він повністю розплавився. Буває, що крупинки желатину залишаються. Тому рекомендую суміш з желатином процідити через ситечко.
- Розлийте вершкову масу креманками і приберіть в холодильник на 2-3 години, щоб десерт застиг. Креманки не наповнюйте аж до верху. Залишіть місце для ягідного наповнення.
- Пюре манго у розмороженому вигляді досить рідке. Тому змішайте його з крохмалем та поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння. Маса трохи загусне. Зніміть з вогню та остудіть.
- Охолоджену начинку з манго викладіть у креманки поверх застиглого вершкового шару.
Смачна, соковита та ароматна панна-котта (панакота) з манго готова!