Паста з креветками – класичний італійський рецепт

Паста з креветками (Pasta con gamberoni) – традиційна страва італійської кухні. Рецептів пасти з креветками в Італії безліч. Найпопулярніші рецепти пасти з креветками припускають приготування креветок з томатами та оливковою олією або у вершковому соусі.

Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт пасти з креветками у вершково-часниковому соусі, який, з одного боку, дуже простий у приготуванні, а з іншого боку – підкорить своїм поєднанням смаків. Для приготування пасти з креветками найчастіше використовують довгі види пасти, наприклад спагетті, лінгвіні, фетуччіні або тальятелле. У нас це цільнозернові спагетті, але ви можете використовувати ті, які вам більше подобаються.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
30 хвДрук
  • У велику каструлю налити воду і довести до кипіння. Як тільки води закипить, додати сіль до смаку і покласти пасту. Варити на дві хвилини менше, ніж на упаковці.
  • У великій сковороді розтопити вершкове масло, додати очищені креветки і смажити близько п’яти хвилин, поки вони злегка не підрум’яняться.
  • Часник очистити від лушпиння, дрібно нарізати і додати в сковороду. Смажити близько хвилини до появи аромату.
  • Додати туди ж вино, сухі італійські трави та мелений чорний перець. Тушкувати близько 5 хвилин, поки вино не випарується.
  • Додати вершки і тертий пармезан, перемішати і гасити ще приблизно хвилину, поки соус не стане кремовим і не почне міхуритися.
  • Додати зварену пасту. Відрегулювати сіль та чорний перець за смаком. Додати лимонний сік та дрібно нарізану петрушку.
  • Подавати пасту з креветками одразу після приготування.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь