Паста з креветками (Pasta con gamberoni) – традиційна страва італійської кухні. Рецептів пасти з креветками в Італії безліч. Найпопулярніші рецепти пасти з креветками припускають приготування креветок з томатами та оливковою олією або у вершковому соусі.
Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт пасти з креветками у вершково-часниковому соусі, який, з одного боку, дуже простий у приготуванні, а з іншого боку – підкорить своїм поєднанням смаків. Для приготування пасти з креветками найчастіше використовують довгі види пасти, наприклад спагетті, лінгвіні, фетуччіні або тальятелле. У нас це цільнозернові спагетті, але ви можете використовувати ті, які вам більше подобаються.
Інгредієнти
Порції: –+
- Спагеті 400 гр.
- Креветки свіжі 300 гр.
- Вершки 18% 200 мл.
- Сухе біле вино 100 мл.
- Масло вершкове 30 гр.
- Сир Пармезан 25 гр.
- Часник 4-5 зубчиків
- Лимон ½ шт.
- Сушені італійські трави ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Петрушка за смаком
Кроки
- У велику каструлю налити воду і довести до кипіння. Як тільки води закипить, додати сіль до смаку і покласти пасту. Варити на дві хвилини менше, ніж на упаковці.
- У великій сковороді розтопити вершкове масло, додати очищені креветки і смажити близько п’яти хвилин, поки вони злегка не підрум’яняться.
- Часник очистити від лушпиння, дрібно нарізати і додати в сковороду. Смажити близько хвилини до появи аромату.
- Додати туди ж вино, сухі італійські трави та мелений чорний перець. Тушкувати близько 5 хвилин, поки вино не випарується.
- Додати вершки і тертий пармезан, перемішати і гасити ще приблизно хвилину, поки соус не стане кремовим і не почне міхуритися.
- Додати зварену пасту. Відрегулювати сіль та чорний перець за смаком. Додати лимонний сік та дрібно нарізану петрушку.
- Подавати пасту з креветками одразу після приготування.