Як тільки випадає перший сніг, по телевізору починають крутити новорічні фільми, а на сусідських вікнах з’являються паперові сніжинки, я випікаю печиво. І не просте, а святкове! Як же просто звичайна випічка може створити новорічну атмосферу!
Домашні знають: якщо на столі з’являється печиво «Шишки», значить, пора приступати до передсвяткових приготуваннь. Хрустка домашня випічка до чаю, кави або какао – гарний настрій вже забезпечено! Ділюся всіма секретами приготування цієї краси.
- Борошно пшеничне 270 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Масло вершкове 160 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Какао 20 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Ванільний цукор 8 гр.
- Сіль за смаком
- Волоський горіх за смаком
- Перетріть розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою, сіллю і ванільним цукром.
- Вбийте яйце і добре перемішайте.
- Всипте в масляну масу борошно, какао і розпушувач, вимісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 1 годину.
- Розділіть тісто на 16 частин. Кожен скачайте в кульку, а потім сформуйте прямокутник у формі шишки.
- Фігурні надрізи зробіть за допомогою форми. В основу кожної “шишки” покладіть половину волоського горіха, вдавлюючи його в тісто.
- Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментом. Випікайте 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 °С.
З приготуванням простого новорічного печива впорається навіть починаюча господиня. Якщо ви вирішите подати випічку на святковий стіл, прикрасьте блюдо ялиновими гілками, калиною або горобиною. Так печиво буде виглядати ще красивіше. Приємного апетиту!