Говорячи гороховий суп, ми маємо на увазі суп з сухого гороху. Цей ситний, ароматний і дуже смачний суп особливо актуальний в холодну погоду. У його приготуванні немає нічого складного, більш того, воно не займає багато часу.

Перш за все, горох потрібно промити, цілий горох – жовтий або зелений – бажано замочити в холодній воді хоча б на годину. Колотий горох розварюється досить швидко, тому немає необхідності його замочувати. Воду, в якій був замочений горох, потрібно злити.

Як варити гороховий суп

Для горохового супу не потрібно окремо варити бульйон, а ось копченості не завадять. У хід підуть свинячі ребра, варено-копчені рульки, мисливські ковбаски. Однак і пісна версія горохового супу виходить чудово. В цьому випадку має сенс додати в суп підсмажену цибулю.

Після закипання на поверхні супу утворюється білкова піна. Скоро вона осяде, але можна і знімати її ложкою, так само, як знімаємо піну з м’ясного бульйону.

Наскільки сильно розварити горох, залежить і від рецепта, і від особистих переваг. Якщо завгодно, можна навіть обробити гороховий суп блендером, щоб він став абсолютно однорідним. До горохового супу добре подати сухарики, грінки або чіпси.

45 хв60269
Які аромати гуляли по холодних залах славного Камелота і що з творінь придворних куховарів найбільше любив сам Артур — невідомо. Але факт: будь-який мешканець
57 хв80248
Як варити гороховий суп в каструлі? Щоб горох розварився, читайте нижче.