Рецепти горохового супу
Говорячи гороховий суп, ми маємо на увазі суп з сухого гороху. Цей ситний, ароматний і дуже смачний суп особливо актуальний в холодну погоду. У його приготуванні немає нічого складного, більш того, воно не займає багато часу.
Перш за все, горох потрібно промити, цілий горох – жовтий або зелений – бажано замочити в холодній воді хоча б на годину. Колотий горох розварюється досить швидко, тому немає необхідності його замочувати. Воду, в якій був замочений горох, потрібно злити.
Як варити гороховий суп
Для горохового супу не потрібно окремо варити бульйон, а ось копченості не завадять. У хід підуть свинячі ребра, варено-копчені рульки, мисливські ковбаски. Однак і пісна версія горохового супу виходить чудово. В цьому випадку має сенс додати в суп підсмажену цибулю.
Після закипання на поверхні супу утворюється білкова піна. Скоро вона осяде, але можна і знімати її ложкою, так само, як знімаємо піну з м’ясного бульйону.
Наскільки сильно розварити горох, залежить і від рецепта, і від особистих переваг. Якщо завгодно, можна навіть обробити гороховий суп блендером, щоб він став абсолютно однорідним. До горохового супу добре подати сухарики, грінки або чіпси.