Гороховий суп з куркою

Класичний гороховий суп заведено готувати з копченостями. Тоді він набуває дуже насичений аромат та смак. Якщо ж ви хочете побалувати себе легшою версією цієї першої страви, рекомендуємо зварити гороховий суп з куркою. Виходить він не менш смачним та ситним.

Щоб прискорити процес приготування супу вдень, слід підготувати горох ще ввечері. Його варто замочити. Залити горох холодною водою і залишити на ніч – ідеальне рішення. Адже наступного дня вам доведеться витратити на приготування набагато менше часу.

Як подати гороховий суп з куркою

Найкраще ця перша страва смакує з сухариками. Тому обов’язково купіть білий хліб, наріжте його невеликими кубиками, а потім обсмажте їх на сковороді з мінімальною кількістю олії. Всипте до готових сухариків пропущений через прес часник і добре їх перемішайте. Ідеальна добавка до горохового супу готова!

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
60 хвДрук
  • Заливаємо колотий горох холодною водою. Залишаємо його на 8 годин. Потім зливаємо воду і добре промиваємо бобові.
  • Перекладаємо горох у каструлю. Заливаємо 2,5 л води.
  • Додаємо до гороху курку. Доводимо до кипіння. Знімаємо піну та варимо протягом 45–50 хвилин на помірному вогні.
  • Дістаємо курку і відокремлюємо м’ясо від кісток. Нарізаємо його невеликими шматочками.
  • Очищаємо овочі. Картоплю нарізаємо невеликим кубиком, цибулю дуже дрібно. Натираємо на тертці моркву. Всипаємо їх до гороху.
  • Додаємо лавровий лист, сіль та чорний мелений перець. Добре все перемішуємо. Доводимо до кипіння, а потім варимо протягом 25 хвилин на невеликому вогні.
  • Додаємо нарізане куряче м’ясо. Проварюємо суп ще протягом 5 хвилин.

На аромат цієї страви збігуться всі домашні. Тому вам головне – встигнути приготувати часникові сухарики, промити зелену цибулю і дрібно її нарізати. Розлийте гороховий суп по тарілках. Додайте сухарики і зелену цибульку. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь