Італійська кухня – пізнане поле для господині, яка цікавиться кулінарією. Багато традиційних страв італійців, переживши мінімальні або не дуже зміни, увійшли до буденного меню нашої родини. І хоч самостійно готувати пасту мені найчастіше ліньки, на ньокі з часником завжди вистачає ентузіазму. Італійські галушки з картоплі навіть заморожую, щоби заощадити час після роботи.
Як пасту, картопляні ньоккі прийнято подавати до столу в томатному соусі. Але мені він, по правді, вже так набрид… Тому зважилася на експеримент! Минулого тижня подала на вечерю галушки в часниково-соєвому соусі. Від аромату слинки течуть, а смак не зупинитися на одній порції. Фантастичне блюдо. Запишіть рецепт!
Як приготувати ньокі з часником
Ньокі – як я зрозуміла, це щось на кшталт наших лінивих вареників чи сирників. Тільки їхні італійські господині роблять із картопляного тіста. З формою теж сильно заморочуються: нарізають ковбаску з тіста невеликими шматочками, кожен з них притискають вилкою. Щоправда, особисто мені подобається чаклувати над зовнішнім виглядом ньоккі. Моя улюблена форма – печериці. Як її додати, читайте далі.
- Картопля 400 гр.
- Крохмаль картопляний 200 гр.
- Вода 150 мл.
- Часник 2 зуб.
- Перець чилі 4 гр.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Цибуля зелена 10 гр.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Картоплю очистіть, наріжте дрібним кубиком. Пересипте її в неметалеву каструлю, накрийте харчовою плівкою. Плівку проколіть у кількох місцях. Відправте картоплю в мікрохвильову піч хвилин на 8.
- Звичайно, ви можете і відварити картоплю до м’якості у воді, якщо вам так звичніше. Далі розімніть коренеплід у пюре, охолодіть майже до кімнатної температури. Частинами введіть у пюре крохмаль, частинами підливайте воду.
- Замісіть еластичне м’яке тісто, яке не прилипає до рук. З нього сформуйте однакові кульки завбільшки з волоський горіх. Кожну кульку злегка притисніть горлечком пластикової пляшки, як на фото.
- Відправте ньокі в киплячу воду, варіть до готовності. Потім дістаньте вироби шумівкою, перемістіть їх у крижану воду на кілька хвилин. Відцідіть ньоккі, перекладіть їх у глибоку миску.
- Приготуйте соус. Олію нагрійте до кипіння, перелийте в миску з дрібно рубаним часником і зеленою цибулею. Додайте цукор, порошок чилі та соєвий соус. Перемішуємо.
Соусом полийте ньокі. Добре перемішайте все і ставте на стіл. Було б ідеально, якби галушки постояли трохи у такому соусі. Тоді тісто просочиться і буде ще смачнішим. Поливка із соєвого соусу – досить екзотичне доповнення до італійської страви. Проте це вдале поєднання, яке рекомендую випробувати і на вашій кухні!