Пікантні ньокі з часником та соєвим соусом

Італійська кухня – пізнане поле для господині, яка цікавиться кулінарією. Багато традиційних страв італійців, переживши мінімальні або не дуже зміни, увійшли до буденного меню нашої родини. І хоч самостійно готувати пасту мені найчастіше ліньки, на ньокі з часником завжди вистачає ентузіазму. Італійські галушки з картоплі навіть заморожую, щоби заощадити час після роботи.

Як пасту, картопляні ньоккі прийнято подавати до столу в томатному соусі. Але мені він, по правді, вже так набрид… Тому зважилася на експеримент! Минулого тижня подала на вечерю галушки в часниково-соєвому соусі. Від аромату слинки течуть, а смак не зупинитися на одній порції. Фантастичне блюдо. Запишіть рецепт!

Як приготувати ньокі з часником

Ньокі – як я зрозуміла, це щось на кшталт наших лінивих вареників чи сирників. Тільки їхні італійські господині роблять із картопляного тіста. З формою теж сильно заморочуються: нарізають ковбаску з тіста невеликими шматочками, кожен з них притискають вилкою. Щоправда, особисто мені подобається чаклувати над зовнішнім виглядом ньоккі. Моя улюблена форма – печериці. Як її додати, читайте далі.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Картоплю очистіть, наріжте дрібним кубиком. Пересипте її в неметалеву каструлю, накрийте харчовою плівкою. Плівку проколіть у кількох місцях. Відправте картоплю в мікрохвильову піч хвилин на 8.
  • Звичайно, ви можете і відварити картоплю до м’якості у воді, якщо вам так звичніше. Далі розімніть коренеплід у пюре, охолодіть майже до кімнатної температури. Частинами введіть у пюре крохмаль, частинами підливайте воду.
  • Замісіть еластичне м’яке тісто, яке не прилипає до рук. З нього сформуйте однакові кульки завбільшки з волоський горіх. Кожну кульку злегка притисніть горлечком пластикової пляшки, як на фото.
  • Відправте ньокі в киплячу воду, варіть до готовності. Потім дістаньте вироби шумівкою, перемістіть їх у крижану воду на кілька хвилин. Відцідіть ньоккі, перекладіть їх у глибоку миску.
  • Приготуйте соус. Олію нагрійте до кипіння, перелийте в миску з дрібно рубаним часником і зеленою цибулею. Додайте цукор, порошок чилі та соєвий соус. Перемішуємо.

Соусом полийте ньокі. Добре перемішайте все і ставте на стіл. Було б ідеально, якби галушки постояли трохи у такому соусі. Тоді тісто просочиться і буде ще смачнішим. Поливка із соєвого соусу – досить екзотичне доповнення до італійської страви. Проте це вдале поєднання, яке рекомендую випробувати і на вашій кухні!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь