Пісто манчего — овочеве рагу по-іспанськи

Пісто манчего – це ситне іспанське рагу з багатим смаком сезонних овочів, у тому числі помідорів, болгарського перцю, цибулі та цукіні.

Пісто, широко відоме як пісто манчего, є традиційною кастильською стравою, що походить з регіону Ла-Манча в центральній Іспанії.

Це одна з улюблених страв всіх іспанців, у кожному регіоні та в кожній родині є свої варіації та рецепти. Серед найпопулярніших варіантів пісто – андалузьке пісто з регіону Андалусії, пісто толеданопісто а-ля більбайна з Країни Басків, який включає яєчню-бовтанню і т.д.

Пісто – це страва, яка одностайно популярна як серед вегетаріанців, так і серед м’ясоїдів по всій Іспанії. Він швидко завоював популярність, в основному завдяки простоті приготування та використання легкодоступних овочів.

Як зробити пісто?

Пісто – це ситна страва з багатим, соковитим смаком свіжих овочів, повільно приготованих на оливковій олії. Особливість рецепту в тому, що ці овочі готуються окремо по одному. Спочатку обсмажується цибуля. Тільки після того, як вони добре просмажать, додають перець, потім кабачки, потім помідори.

Після того, як помідори додані, пісто вариться на повільному вогні до тих пір, поки аромати не змішаються в ідеальній гармонії. Кожен етап процесу виконується за низької температури, що посилює різноманітність смаку. Це потрібно робити терпляче, і цей рецепт не рекомендується для тих, хто поспішає!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 20 хвДрук
  • Очистіть помідори від насіння та шкірки. Наріжте кубиками цибулю, болгарський перець, цукіні та помідори.
  • Нагрійте оливкову олію першого холодного віджиму на середньому вогні у великій жаровні. Зменшіть вогонь до маленького та обсмажуйте часник та цибулю протягом 15 хвилин на повільному вогні, регулярно помішуючи.
  • Додайте перець і готуйте ще 15 хвилин, регулярно помішуючи. Наприкінці додайте кабачки та помідори. Сіль і перець.
  • Накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 1 годину 45 хвилин, регулярно і обережно помішуючи.
  • Після цього зніміть кришку, трохи збільшіть вогонь і готуйте ще 20 хвилин або поки не випарується рідина.
  • Помідори все одно повинні залишитися соковитими, але без залишків рідини, яку виділяють інші овочі, і всі інгредієнти повинні добре з’єднатися.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь