Листкове бездріжджове тісто для круасанів – це більш швидкий і простий в приготуванні в продукт. Але не дивлячись на відсутність дріжджів, випічка виходить пишною і рум’яною. Її можна використовувати в якості десерту відразу або доповнити апетитною начинкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 2 ст.
- Вода 100 мл.
- Масло вершкове 250 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Сік лимонний 1 ч. л.
- Куряче яйце 1 шт.
Кроки
- Дві склянки борошна просіваємо в глибокий посуд. У центр суміші вливаємо остигнулу кип’ячену воду. Сюди ж додаємо сіль, лимонний сік і 50 грам розтопленого вершкового масла.
- Довго і ретельно вимішуємо тісто руками до отримання щільного кома, який далі поділяємо на 4 рівні частини.
- Тепер дістаємо 200 грам масла, що залишилися. Даємо продукту трохи підтанути, потім кладемо його між двома аркушами паперу і розгортаємо в тонкий пласт. Відправляємо застигати в холодильник.
- Повертаємося до тіста. Його слід гарненько розкачати качалкою до тонкого стану.
- На пласт тіста кладемо тонке вершкове масло. Загортаємо тісто кілька разів. Потім розгортаємо і знову складаємо в таку ж форму. Охолоджуємо в морозильнику 15 хвилин.
- Добре охолоджене тісто тонко розгортаємо і нарізаємо трикутниками.
- Скручуємо трикутники в форму круасанів. Обмазуємо збитим яйцем і кладемо на деко. Випікаємо в духовці 35 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Викладаємо пишні і рум’яні круасани в тарілку. Готово!