Покроковий рецепт круасанів з листкового бездріжджового тіста

рецепт круасанів з листкового бездріжджового тіста

Листкове бездріжджове тісто для круасанів – це більш швидкий і простий в приготуванні в продукт. Але не дивлячись на відсутність дріжджів, випічка виходить пишною і рум’яною. Її можна використовувати в якості десерту відразу або доповнити апетитною начинкою.

Інгредієнти
Порції: +18
Кроки
2 год 5 хвДрук
  • Дві склянки борошна просіваємо в глибокий посуд. У центр суміші вливаємо остигнулу кип’ячену воду. Сюди ж додаємо сіль, лимонний сік і 50 грам розтопленого вершкового масла.
  • Довго і ретельно вимішуємо тісто руками до отримання щільного кома, який далі поділяємо на 4 рівні частини.
  • Тепер дістаємо 200 грам масла, що залишилися. Даємо продукту трохи підтанути, потім кладемо його між двома аркушами паперу і розгортаємо в тонкий пласт. Відправляємо застигати в холодильник.
  • Повертаємося до тіста. Його слід гарненько розкачати качалкою до тонкого стану.
  • На пласт тіста кладемо тонке вершкове масло. Загортаємо тісто кілька разів. Потім розгортаємо і знову складаємо в таку ж форму. Охолоджуємо в морозильнику 15 хвилин.
  • Добре охолоджене тісто тонко розгортаємо і нарізаємо трикутниками.
  • рецепт круасанів з листкового бездріжджового тіста
    Скручуємо трикутники в форму круасанів. Обмазуємо збитим яйцем і кладемо на деко. Випікаємо в духовці 35 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Викладаємо пишні і рум’яні круасани в тарілку. Готово!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь