Курячі нагетси люблять, напевно, всі. Соковите куряче філе ідеально поєднується з хрусткою паніровкою і мало кого залишає байдужим. Додаючи до панірувальних сухарів різні компоненти, можна грати зі смаком і кожен раз експериментувати. В даному рецепті пропонуємо використовувати чіпси. Попередньо потрібно подрібнити їх до отримання крихти. Готові нагетси матимуть виражений картопляний присмак і особливо хрустку рельєфну скоринку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 400 гр.
- Сухарі панірувальні 100 гр.
- Чіпси Картопляні 20 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Готуємо куряче філе: обсушуємо його паперовим рушником, вирізаємо прожилки і плівки, якщо вони є. Для нагетсів ідеально підходить куряча грудка, але можна приготувати цю закуску і з інших частин птиці. Розрізаємо філе на невеликі довгасті шматочки.
- Чіпси подрібнюємо в крихту середнього розміру. Можна для цього використовувати блендер, а можна просто пройтися по пакету з чіпсами качалкою.
- У мисці з’єднуємо крихту з чіпсів і панірувальні сухарі.
- В іншу миску висипаємо борошно і обвалюємо в ньому кожен шматочок курячого філе.
- У третю миску розбиваємо яйце, всипаємо дрібку солі і чорний мелений перець, гарненько збовтуємо виделкою. Після обвалювання в борошні занурюємо курячі заготовки в яєчну масу.
- Після цього викладаємо мокрі від яйця нагетси в суміш сухарів і чіпсів, обсипаємо сухою крихтою з усіх боків.
- Таким чином обробляємо всі шматочки курки.
- У сковороді розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб вона покрила дно шаром в один-півтора сантиметра. Укладаємо в гарячу олію курячі заготовки в чіпсах. Обсмажуємо нагетси до утворення рум’яної скоринки по дві-три хвилини з кожного боку. Важливо не перетримати ніжне філе на плиті, щоб не пересушити. Як тільки рум’яна кірочка утворюється, нагетси готові.
- Готові нагетси перекладаємо з сковороди на паперовий рушник і даємо зайвому вбратися в нього.
Укладаємо закуску на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Додатково подаємо кетчуп або будь-який інший улюблений соус.