Пампушки відмінно поєднуються з солодким сметанним соусом, цукровою пудрою або джемом. Пампушки на молоці готують з тіста на дріжджах і не шкодують рослинної олії, щоб вони підрум’янювалися з усіх боків.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 1 ст.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сухі дріжджі 1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 2.5 ст.
- Рослинна олія для смаження
- Сметана 30% для подачі
- Цукор-пісок для подачі
Кроки
- У підігрітому молоці розводять дріжджі, додають яйце, цукор, масло і сіль, все ретельно вимішують, потроху додаючи вказаний обсяг борошна.
- Тісто потрібно ще раз гарненько вимісити, накрити рушником і дати підійти протягом години при кімнатній температурі.
- Готове тісто нарізають шматочками, з яких катають невеликі за розміром кульки.
- Кожену кульку перетворюють в корж, товщина якої повинна бути близько 3 см.
- У розігрітій з олією сковороді смажать пампушки з обох сторін, а потім викладають в підходящий посуд.
- Для сметанного соусу змішують цукор зі сметаною і перед подачею поливають готові вироби.