Дуже смачне печиво, яке злегка нагадує сочники на свій смак. Інгредієнти сюди входять практично одні і ті ж, тому якщо ви коли-небудь робили сочники з сиром, легко впораєтеся і з цим рецептом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 2 ст.
- Масло вершкове або маргарин 100 гр.
- Ванілін 1 щіпка
- Куряче яйце 1 шт.
- Цукор-пісок ½ ст.
- Харчова сода ¼ ч. л.
- Оцет столовий 9% ¼ ч. л.
- Начинка:
- Кисломолочний сир 11% 300 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
Кроки
- Вершкове масло або маргарин дістаньте з холодильника заздалегідь і порубати. Залиште його трохи танути при кімнатній температурі.
- До підталої жирної основи додайте цукор, ванілін і за допомогою міксера збийте все це в однорідну кремову суміш.
- Після цього введіть в основу курячі яйця і знову збийте суміш міксером.
- Соду погасіть оцтом і влийте в суміш з масла і яєць. Гарненько перемішайте.
- Борошно відміряйте і просійте за допомогою сита, після чого відкладіть десь третину склянки борошна в сторону. Решту борошна додайте в миску з іншими інгредієнтами і вимісіть тісто однорідної структури.
- Розділіть тісто для печива на дві частини у співвідношенні приблизно 3: 4. У меншу з частин потрібно додати пшеничне борошно, ще раз замісити тісто і покласти в холодильник або морозилку (в пакетику), щоб воно підмерзло.
- Вистеліть деко пекарським папером. Розкачайте на ньому в однорідний тонкий пласт ваше тісто так, щоб воно було не більше півтора сантиметрів у висоту. Приступайте до начинки.
- Сир з’єднайте з цукром і курячим яйцем, ретельно перемішайте. Не потрібно робити кремову масу, просто рівномірно з’єднайте всі складові для начинки.
- Розкачане по деко тісто густо намажте сирною начинкою. Шар сиру повинен бути досить щільним.
- Вийміть другу частину тіста, яке повинно було якраз підмерзнути і натріть його на крупній тертці. Рівномірно присипте печиво і можна приступати до випікання.
- Духовку нагрійте до температури 200 градусів і помістіть деко з напівфабрикатом печива туди на 20-25 хвилин до повної його готовності.
Готове ласощі остудіть, наріжте на рівні квадратики або ромби і подавайте.