Одночасно ніжне, гостре і смачне блюдо з кабачків точно сподобається вашим домочадцям і гостям. Гостроту закусці надає пікантна часникова нотка, легкість і ніжність – поєднання яєць і майонезу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 шт.
- Сир 100 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Часник 2 зуб.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Перед тим, як нарізати, кабачок необхідно ретельно вимити, а потім обтерти насухо кухонним рушником. Обрізаємо кабачок з обох кінців – “хвостик” і верхівку. Тепер формуємо тонкі скибочки, або слайси.
- У сковороду вливаємо рослинну олію і підігріваємо її на плиті 2-3 хвилини. Потім викладаємо в олію кабачки і обсмажуємо їх спочатку з одного, а потім з іншого боку. Підсолюємо за смаком і відправляємо на тарілку, дно якої встеляємо паперовим рушником. Так ми позбудемося зайвого жиру (папір вбере його).
- Поки наші кабачки смажаться, займемося начинкою. Заздалегідь відварюємо два яйця, позбавляємо їх від лушпиння і дрібно нарізаємо. Викладаємо в глибоку миску і розминаємо виделкою. Натираємо шматочок сиру, додаємо майонез. Пару зубків часнику очищаємо від лушпиння і також дрібно нарізаємо або видавлюємо через ковганку до решти інгредієнтів начинки. Перемішуємо їх.
- Викладаємо начинку на кожну скибочку кабачка і розподіляємо ложкою тонким шаром по всій поверхні.
- Щільно закручуємо рулетики і заколюємо краєчок зубочисткою або красивою шпажкою.
Приємного апетиту!