Яскраве і соковите варення на зиму можна приготувати з обліпихи і яблук. Ласощі порадує простим кулінарним процесом і насиченим смаком. Збережіть приємний літній аромат на довгий час!
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха ½ кг.
- Яблуко 1 шт.
- Цукор-пісок 3 ст.
Кроки
- Перебираємо обліпиху, промиваємо її під водою і залишаємо обсихати. Можна відкинути на друшляк.
- За допомогою дерев’яної толкушки розминаємо продукт.
- Далі розтираємо його через дрібне сито, тим самим видаляючи кісточки.
- Промите яблуко натираємо на велику тертку. Шкірку знімати не обов’язково.
- З’єднуємо обидва інгредієнта в одній каструлі. Засипаємо їх цукром і гарненько вимішуємо.
- Переставляємо посуд з вмістом на плиту. Доводимо до кипіння.
- Варимо ласощі на слабкому вогні 5-10 хвилин. Регулярно помішуємо.
- Ароматне варення з яблук і обліпихи готове. Пробуйте частування і відразу переливайте в скляну банку. Для довгого зберігання відправляйте в прохолодне місце.