Деякі готують варення з суниці з плодоніжками, вважаючи, що вони надають заготівлі особливий аромат і не впливають на смакові якості варення. Для зайнятих господинь такий варіант можна вважати оптимальним: не потрібно витрачати на це додатковий час.
Інгредієнти
Порції: –+
- Суниця 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Ягідки уважно перебрати, щоб видалити незрілу суницю або сміття. Плодоніжки залишити.
- Пюрирувати ягоди в блендері до однорідного стану.
- Змішати масу з половиною цукру і залишити на пару годин, накривши тканиною.
- Після цього поставити ємність з ягідною масою на плиту, додати цукор, що залишився перемішати масу і включивши середній вогонь, довести її до кипіння, помішуючи і прибираючи пінку. Потім зменшити вогонь до мінімуму і кип’ятити близько 5 хвилин. Дати охолонути і повторити процедуру ще 2 рази.
- Готове варення розкласти по чистим і сухим баночках.
Таку заготовку можна додавати при приготуванні випічки або їсти з морозивом.