Наближаються новорічні свята, а це значить, що практично на кожному святковому столі буде присутній холодець. У кожної господині свої секрети і рецепти приготування. Пропонуємо вашій увазі досить простий рецепт дуже смачного холодцю. Часу у вас на його приготування піде досить, але результат того вартий!
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинячі ноги ½ кг.
- Свиняча рулька 2.5 кг.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Лавровий лист 4 шт.
- Сіль за смаком
- Часник 7 зубців
Кроки
- Ніжки і рульку вимийте під проточною водою. Після цього потрібно гострим ножем почистити свинячу шкірку, поки вона не придбає світлий відтінок. Знову промийте м’ясо водою і складіть у велику каструлю. Якщо рулька дуже велика, то краще її надрізати в декількох місцях, так вона краще і швидше провариться.
- Залийте свинину водою таким чином, щоб вона покрила ніжки і рульку на 2 пальця.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під краном. Покладіть цілу цибулину в каструлю до м’яса. Морквину почистіть, сполосніть в холодній воді і відправте до цибулі і рульки.
- Каструлю поставте на сильний вогонь і дочекайтеся, поки вміст каструлі закипить. Всю піну, яка буде утворюватися на поверхні води, акуратно знімайте за допомогою шумівки. Після того, як вода закипить, зменшіть вогонь і посоліть бульйон на ваш смак. Продовжуйте варити ніжки і рульку на повільному вогні близько 6,5 годин. За півгодини до кінця готування відправте кілька лаврових листочків.
- Коли м’ясо провариться достатню кількість часу, вимкніть плиту і дістаньте м’ясо на тарілку. Після того, як воно охолоне до теплого стану, відокремте м’ясо від кісток (шкура, кістки і жир нам більше не знадобляться).
- Поки м’ясо остигає, приберіть з отриманого бульйону цибулю і моркву, а також зніміть жир, який з’явився на водній поверхні.
- Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Покладіть часник в бульйон і знову поставте його на вогонь. Як тільки бульйон закипить, зніміть каструлю з вогню. Акуратно процідіть гарячий бульйон через сито або марлю, складену в кілька шарів.
- Візьміть прямокутні форми з високими бортиками і розкладіть по ним підготовлені шматочки м’яса.
- Залийте м’ясо гарячим бульйоном і дайте холодцю охолонути при кімнатній температурі. Після цього накрийте форми кришками або харчовою плівкою і поставте в холодильник на 4-6 годин.
Перед подачею на стіл акуратно витягніть холодець з формочок.