В рецепті використовується біла квасоля. При бажанні ви можете замінити її червоною – це не принципово. Найголовніше – зварити бобові повністю, щоб вони не залишалися жорсткими.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля біла 500 гр.
- Вода 1.3 л.
- Томатна паста 100 гр.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
Кроки
- Промиваємо квасолю проточною водою (для зручності використовуємо друшляк). Перекладаємо бобові у велику глибоку миску і заливаємо холодною водою (знадобиться близько двох літрів). Ми залишаємо на ніч.
- Зливаємо воду в раковину і знову промиваємо квасолю. Перекладаємо інгредієнт у велику каструлю з товстими стінками. Переносимо ємність на плиту і варимо квасолю на середньому вогні. Коли вміст каструлі закипить, зменшуємо вогонь і накриваємо ємність кришкою.
- Через 30-40 хвилин квасолю можна пробувати. Якщо вона стала м’якою, можна додавати томатну пасту, сіль і цукор. Перемішуємо інгредієнти і млоїмо ще близько 15 хвилин.
- За пару хвилин до кінця готування вливаємо оцет, перемішуємо інгредієнти і вимикаємо плиту. Заздалегідь обробляємо банки і кришки для закачування: очищаємо содою, промиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом.
- Розкладаємо квасолю в томатному соусі по ємностям. Закочує банки, перевертаємо їх (заодно перевіряємо герметичність тари). Щоб закачування остигали поступово, накриваємо їх ковдрою і щільно вкутуємо.
Зберігати банки можна в умовах кімнатної температури.