Простий і смачний рецепт квасолі в томатному соусі на зиму

В рецепті використовується біла квасоля. При бажанні ви можете замінити її червоною – це не принципово. Найголовніше – зварити бобові повністю, щоб вони не залишалися жорсткими.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
9 год 20 хвДрук
  • Промиваємо квасолю проточною водою (для зручності використовуємо друшляк). Перекладаємо бобові у велику глибоку миску і заливаємо холодною водою (знадобиться близько двох літрів). Ми залишаємо на ніч.
  • Зливаємо воду в раковину і знову промиваємо квасолю. Перекладаємо інгредієнт у велику каструлю з товстими стінками. Переносимо ємність на плиту і варимо квасолю на середньому вогні. Коли вміст каструлі закипить, зменшуємо вогонь і накриваємо ємність кришкою.
  • Через 30-40 хвилин квасолю можна пробувати. Якщо вона стала м’якою, можна додавати томатну пасту, сіль і цукор. Перемішуємо інгредієнти і млоїмо ще близько 15 хвилин.
  • За пару хвилин до кінця готування вливаємо оцет, перемішуємо інгредієнти і вимикаємо плиту. Заздалегідь обробляємо банки і кришки для закачування: очищаємо содою, промиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом.
  • Розкладаємо квасолю в томатному соусі по ємностям. Закочує банки, перевертаємо їх (заодно перевіряємо герметичність тари). Щоб закачування остигали поступово, накриваємо їх ковдрою і щільно вкутуємо.

Зберігати банки можна в умовах кімнатної температури.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь