Любителям варення такий рецепт точно припаде до смаку. Солодкі яблука ідеально доповнюють кислий ревінь і в підсумку у вас виходить чудова домашня солодкість для випічки і не тільки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ревень 1 кг.
- Апельсин 1 шт.
- Яблуко 2 шт.
- Вода 200 мл.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
- Імбир 10 гр.
Кроки
- Ревінь помийте, очистіть від верхньої плівочки і наріжте кубиками.
- Апельсин добре помийте і натріть його цедру на дрібній тертці. Цедру додайте до ревеню.
- З м’якоті апельсина видавіть сік, і теж додайте до ревеню з цедрою.
- Імбир очистіть і дрібно наріжте, додайте його до інших інгредієнтів.
- Яблука очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
- У каструлю додайте яблука і влийте воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин.
- Після цього всипте цукор, перемішайте і продовжуйте варити 25 хвилин.
- Потім гаряче варення розлийте по банках і щільно закрийте їх кришками.
Остудіть варення при кімнатній температурі, потім помістіть в прохолодне місце на зберігання.