Цей варіант начинки: курка і гриби, мабуть, один з найпопулярніших начинок для тарталеток. Ніжна, смачна і проста в приготуванні начинка просто тане в роті. Приготувати таку оригінальну закуску зможе навіть недосвідчена господиня.
Інгредієнти
Порції: –+
- Печериці свіжі 8 шт.
- Куряче філе 1 шт.
- Сир 90 гр.
- Олія соняшникова 2.5 ст. л.
- Готові тарталетки 10 шт.
- Часник 2 зубчики
- Вершки (10%) 100 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
Кроки
- Спочатку очистіть часник і цибулю від лушпиння. Промийте під холодною водою і подрібніть: часник потрібно пропустити через прес, а цибулю нашаткувати дрібним кубиком.
- Куряче філе також необхідно промити під холодною проточною водою, а потім розрізати на кубики розміром не більше 1-1,5 сантиметрів.
- Печериці вимийте і трохи обсушіть, відкинувши на друшляк. Коли вони трохи висохнуть, наріжте їх тонкими смужками або невеликими кубиками.
- Сковорідку поставте на сильний вогонь і дочекайтеся, поки вона гарненько розігріється. Потім додайте на розпечену сковороду 2,5 столові ложки олії і підготовлені інгредієнти: філе, цибулю і печериці. Зменшіть вогонь до середнього і обсмажте всі інгредієнти при постійному помішуванні близько 15-20 хвилин.
- Додайте до м’ясної начинки 100 мілілітрів вершків, щіпку солі, трохи меленого перцю і подрібнений часник. Перемішайте і потомите всі інгредієнти на повільному вогні протягом 10 хвилин після закипання вершків.
- В кінці приготування посипте вийшла начинку тертим сиром і перемішайте. При зіткненні з гарячими продуктами, сир почне плавитися, утворючи приємну тягучу масу. Вимкніть плиту і зніміть каструлю з неї.
- Розкладіть начинку по тарталеткам і трохи охолодіть. При бажанні ви можете прикрасити верх тарталеток дрібно нарубаною зеленню: часником або кропом.
Приємного апетиту вам і вашим гостям!