М’ясо часто готують на подушці з цибулі, щоб воно не пригорало і зберігало свою соковитість. Але тоді воно дуже сильно вбирає смак свіжої цибулі, що подобається далеко не всім. У цьому рецепті цибуля і свинина готуються окремо і обсмажена на олії цибуля служить лише апетитною добавкою до м’яса.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне ⅔ ст.
- Рослинна олія для смаження
- Масло вершкове для смаження
Кроки
- Свіжу м’якоть свинини промийте в проточній воді, а потім обсушіть м’ясо і наріжте його на рівні стейки уздовж м’ясних волокон. М’ясо злегка відбийте ножем або молоточком, а потім натріть його сіллю і спеціями.
- У мисочці збийте курячі яйця, злегка посоліть і відставте в сторону. В окрему ємність висипте борошно або панірувальні сухарі – на ваш розсуд.
- Розігрійте сковороду з рослинною олією і приступайте до приготування відбивних. Для цього потрібно кожен шматочок м’яса занурити в яйце, а потім обваляти в борошні або панірувальних сухарях. Акуратно струсіть надлишки панірування і покладіть м’ясо на гарячу сковорідку.
- М’ясо обсмажуйте приблизно по п’ять хвилин з кожного боку на помірному вогні. В цей же час займіться приготуванням цибулі. Цибулини очистіть і промийте, а потім порубати ножем на невеликі шматочки.
- В окремій сковороді розтопіть вершкове масло і на маленькому вогні пасеруйте цибулю до прозорості, лише злегка засмажуючи його.
- Коли м’ясо і цибуля будуть готові, зберіть відбивні прямо в тарілках. Викладіть готові відбивні зі свинини, а наверх покладіть обсмажену цибулю.
Подавайте блюдо гарячим, з будь-яким гарніром на ваш розсуд.